Unge mennesker – Sociale medier

Det bekymrer mig – Rigtig meget!

Det er yderst sjælden, at bekymringer overtager min sunde fornuft eller min rationelle måde at finde løsninger på,- men

Kommunikation blandt unge mennsker opfattes som et komplekst fænomen. De føler sig vildledt og usikre i kommunikationens verden. De unge mennesker bliver født ind i en arena, hvor forestillingen allerede er igang og hvor de sociale medier, for alvor, fylder i ethvert manuskript. De unge mennesker famler i blinde og forsøger at lære den digitale verden at kende, uden den rette vejledning. Vi kaster dem ind i den verden, hvor de ikke har mulighed for at se eller aflæse modtagers ´virkelige` kropssprog, ansigtsudtryk eller anden form for personlighed eller reaktion. De er meget usikre!

Jeg bliver bekymret, når jeg sidder til en familie behandling, hvor familien ikke kan tale sammen, aldrig har set hinanden i øjnene eller endnu værre – IKKE kan aflæse hinandens kropssprog.

Jeg bliver bekymret, når unge mennesker ikke taler med hinanden eller med andre omsorgspersoner. Når de ikke er ærlige overfor sig selv. Når de gemmer sig bag de sociale medier. Når de tror, at det kun er dem, der er noget galt med. Når de ikke kan sætte ord på deres tanker eller problematikker. Når de….

Det bekymrer mig, at de først banker på min dør, når deres verden er gået i stykker. Når stofferne har overtaget deres liv. Når cutting ikke hjælper. Når selvmordstankerne står i øjnene på dem. Når de føler sig skakmat og forsøger at træder ud af den arena, som de blev født ind i, fordi de ikke længere kan se deres eget navn i manuskriptet. De føler sig ikke længere som noget særligt – ikke længere som en del af denne digitale verden!

Vær opmærksom på vores unge mennsker – tal med dem, spørg ind til dem, hjælp dem og sørg for, at de også forstår de sociale spilleregler i den virkelige verden.